Varmepumpe

Vurderer du å kjøpe varmepumpe eller har du kjøpt og trenger å få den installert? Les om vår bekymringsfrie installasjonstjeneste og få noen gode tips om vedlikehold. Vi installerer varmepumper i hele Norge og Sverige.

Hvorfor kjøpe varmepumpe?

En varmepumpe er en stor engangsinvestering, men etter noen år vil energibesparelsen sørge for at du går i pluss. Varmepumpen er miljøvennlig og gir bedre inneklima.  De fleste kan også brukes som aircondition og avfukter. Varmepumper er enkle i bruk og det er ikke rart at de blir mer og mer vanlig i norske hjem. Det er solgt over 750 000 varmepumper i Norge og det finnes i dag over én million installerte pumper i norske bygg.

 

Hvilken pumpe?

Det er viktig å velge rett pumpe. Kjøp en kvalitetspumpe fra en leverandør med godt renommé. Pumpen må være stor nok for ditt behov (heller for stor enn for liten). Den økonomisk optimale pumpen i dag er større enn tidligere. Pumpen må være tilpasset din bolig og værforhold der du bor (saltvann, kulde etc).  Sjekk innspart energi over varmepumpens levetid. Besparelse på for eksempel 5.000 kWh per år ved 10 års levetid vil føre til en total besparelse på 50.000 kWh. Varmepumpen bør ha lav minimums varmeeffekt, slik at den kan brukes hele året. Varmeytelse på 4 til 7 kW er standard. Lær deg hva som må gjøres av vedlikehold (skifte av filter etc) på varmepumpeanlegget. Det sikrer god ytelse og lang levetid.

 

Hvorfor sertifisert montør?

Det er ulovlig å installere varmepumpen selv

Nye regler stiller strenge krav til de som installerer varmepumper. Myndighetene krever at du får din varmepumpe installert av et firma og en installatør som er F-gass sertifisert. F-gass er gasser av typen HFK. Dersom en person uten rett kompetanse utfører installasjonen, er det risiko for at gassen vil lekke ut og forurense atmosfæren med et CO2-utslipp på ca. 1,7 tonn.

Hvorfor benytte sertifisert F-gass installatør:

  • Det er ulovlig å installere varmepumpen selv.
  • Du sikrer at anlegget er tett for utslipp.
  • Montøren må være sertifisert for at produsentgarantien skal gjelde.
  • Forsikringshensyn og trygghet for at installasjonen blir gjort riktig.
  • Trygghet for at du får god, stabil og økonomisk drift i mange år.

Med vår sertifiserte montørnettverk er du i trygge hender, og vi garanterer en sikker og profesjonell installasjon. Vi har Norges største nettverk av sertifiserte varmepumpeinstallatører og er partner med blant annet Elkjøp, Jula, Byggmax og Megaflis.

Har du allerede kjøpt varmepumpe og avtalt installasjon med Inselo?

Da er det viktig at du er inneforstått med hva som inngår som standard i installasjonen, og hva du selv må sørge for at er på plass i ditt hjem. Les mer her.

Vi selger og installerer også halvtak til varmepumpen. Halvtak beskytter utedelen av pumpen mot snø, skitt og løv.

Rengjøring av varmepumpen

Det er flott at du nå har en varmepumpe som fungerer hjemme hos deg. Men som med alt annet, trenger varmepumpen litt oppmerksomhet fra tid til annen. Vi anbefaler derfor at du allerede etter 12 måneder vurderer å få den rengjort av HydroKleen.no.

Hvis du er usikker på om varmepumpen trenger rengjøring, kan du stille deg noen enkle spørsmål:

1. Har varmepumpen blitt rengjort av en profesjonell (ikke bare filterrengjøring) de siste 12 månedene? Hvis ikke, er det svært sannsynlig at varmepumpen trenger en rengjøring.

2. Føler du at luften fra varmepumpen så smått lukter? Hvis det er tilfelle, har det sannsynligvis begynt å danne seg mikroorganismer som mugg og bakterier. Det er på tide å bestille en HydroKleen-service.

3. Finn frem en lommelykt og lys inn i luftvarmepumpen. Kan du se skitt som ligger i lamellene og på viftehjulet? Det er et sikkert tegn på at pumpen trenger en rengjøring.

4. Har noen i ditt hjem fått hoste, lettere blitt kalde, eller har fått allergiske symptomer i det siste? Dette kan skyldes støv, smuss og andre mikroorganismer som resirkuleres gjennom varmepumpen og tilbake i hjemmet ditt.

Hvorfor en HydroKleen rengjøring:

HydroKleen tilbyr førsteklasses rengjøring av varmepumper på alle merker. Ved hjelp av en spesialdesignet maskin rengjøres varmepumpen med høytrykksspyling, noe som fjerner smuss og bakterier der man ellers ikke kommer til. Den spesialdesignede plastposen samler det skitne vannet og beskytter hjemmet mot søl. Konseptet kommer fra Australia, hvor HydroKleen er den ledende aktøren i markedet. Nå har turen kommet til Norge.

Pust ren luft igjen: En varmepumpe samler opp mugg, sopp, bakterier og hudceller som kan føre til sykdommer og allergiske reaksjoner når det spres ut igjen gjennom luften. Med HydroKleen elimineres nesten alle skadelige mikroorganismer, og du kan puste i ren luft igjen. Rengjøringsmetoden er markedsledende i Australia og godkjent av deres Astma- og allergiforening.

Få billigere strømregning: En skitten varmepumpe må jobbe hardere for å varme opp luften. Jo mer smuss, jo mer strøm bruker pumpen. Etter rengjøring med HydroKleen reduseres strømforbruket med opptil 30 prosent. Med andre ord sparer du tusenvis av kroner hvert år ved å holde varmepumpen ren.

En varmepumpe som varer lenger: En ny bil som ikke følger serviceprogrammet, kan få forkortet sin levetid med opptil 75 prosent. Slik er det også med luftvarmepumper. Med HydroKleen øker pumpens levetid betydelig. En ren varmepumpe er mer stillegående og har mindre belastning. Ta vare på investeringen din og sørg for at den varer så lenge som mulig.

Les mer og bestill din HydroKleen rengjøring på HydroKleen.no