Varmepumpe

Hvorfor kjøpe varmepumpe?

En varmepumpe er en stor engangsinvestering, men etter noen år vil energibesparelsen sørge for at du går i pluss. Varmepumpen er miljøvennlig og gir bedre inneklima.  De fleste kan også brukes som aircondition og avfukter. Varmepumper er enkle i bruk og det er ikke rart at de blir mer og mer vanlig i norske hjem. Det er solgt over 750 000 varmepumper i Norge og det finnes i dag over én million installerte pumper i norske bygg.

 

Hvilken pumpe?

Det er viktig å velge rett pumpe. Kjøp en kvalitetspumpe fra en leverandør med godt renommé. Pumpen må være stor nok for ditt behov (heller for stor enn for liten). Den økonomisk optimale pumpen i dag er større enn tidligere. Pumpen må være tilpasset din bolig og værforhold der du bor (saltvann, kulde etc).  Sjekk innspart energi over varmepumpens levetid. Besparelse på for eksempel 5.000 kWh per år ved 10 års levetid vil føre til en total besparelse på 50.000 kWh. Varmepumpen bør ha lav minimums varmeeffekt, slik at den kan brukes hele året. Varmeytelse på 4 til 7 kW er standard. Lær deg hva som må gjøres av vedlikehold (skifte av filter etc) på varmepumpeanlegget. Det sikrer god ytelse og lang levetid.

 

Hvorfor sertifisert montør?

Det er ulovlig å installere varmepumpen selv

Nye regler stiller strenge krav til de som installerer varmepumper. Myndighetene krever at du får din varmepumpe installert av et firma og en installatør som er F-gass sertifisert. F-gass er gasser av typen HFK. Dersom en person uten rett kompetanse utfører installasjonen, er det risiko for at gassen vil lekke ut og forurense atmosfæren med et CO2-utslipp på ca. 1,7 tonn.

Hvorfor benytte sertifisert F-gass installatør:

  • Det er ulovlig å installere varmepumpen selv.
  • Du sikrer at anlegget er tett for utslipp.
  • Montøren må være sertifisert for at produsentgarantien skal gjelde.
  • Forsikringshensyn og trygghet for at installasjonen blir gjort riktig.
  • Trygghet for at du får god, stabil og økonomisk drift i mange år.

Med vår sertifiserte montørnettverk er du i trygge hender, og vi garanterer en sikker og profesjonell installasjon. Vi har Norges største nettverk av sertifiserte varmepumpeinstallatører og er partner med blant annet Elkjøp, Jula, Byggmax og Megaflis.

Har du allerede kjøpt varmepumpe og avtalt installasjon med Inselo?

Da er det viktig at du er inneforstått med hva som inngår som standard i installasjonen, og hva du selv må sørge for at er på plass i ditt hjem. Les mer her.

Vi selger og installerer også halvtak til varmepumpen. Halvtak beskytter utedelen av pumpen mot snø, skitt og løv.